Olen tänä syksynä opettanut useita verkkokirjoittamisen kursseja hieman erilaisille opiskelijoille. Poikkeusolosuhteista johtuen kurssit on toteutettu verkkokursseina, mikä juuri verkkokirjoittamisen kohdalla on tietysti ihan luontevaa. Yhtenä osana kurssisuoritusta olemme toteuttaneet aina kurssiblogin.
Kurssiblogi on mielestäni monella tavalla erittäin hyvä suoritusmuoto. Se pakottaa kirjoittamaan julkisen tekstin mutta toisaalta kynnys on ainakin minun mielestäni melko matala: verkkoon tekstejä kyllä mahtuu ja myös erilaisia tekstejä. Kursseillani opiskelijat itse määrittelevät, mikä blogin aihepiiriksi tai teemaksi laveasti tulee, joten ne ovat lopulta keskenäänkin aika erilaisia.
Sopivatko humanisti ja brändi käsitteinä yhteen?
Helsingin yliopiston Tietokirjallisuuden opintokokonaisuuteen kuuluvan Asiantuntijan verkkokirjoittaminen -kurssin blogin nimi on Humanisteja brändäämässä. Pidän blogin nimestä ja koko blogista erittäin paljon. Mitä tapahtuu, kun joukko nuoria humanistiopiskelijoita pohtii brändäämistä ja suorastaan brändää itseään?
Blogissa on todella korkealaatuisia kirjoituksia. Osa niistä on käytännöllisempiä, kuten LinkedIn ja Instagram humanistin välineinä. Osa kirjoituksista taas on periaatteellisempia, kuten vaikkapa suomen kielen ammattilaisen brändiä ja brändäämisen vaikeutta käsittelevät kirjoitukset.
Koronavuoden kirjallista satoa
Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen oppiaineessa olen opettanut verkkokirjoittamista jo vuosikausia. Nyt tuokin kurssi siirtyi konkreettisesti verkkoon.
Tuon kurssin kurssiblogin teemaksi ja nimeksi valikoitui “Mitä ajattelin 2020”. Olin etukäteen hieman varautunut, koska teema on totisesti lavea eikä laveus aina ole hyvä asia. Kirjoittamisen opiskelijat ovat kuitenkin, ei kenties yllättäen, todella hyviä kirjoittajia, ja näin laveakin teema kantaa.
Vaikka ajatukset vuonna 2020 pyörivät usein ymmärrettävästi tavalla toisella koronan ympärillä, korona on teksteissä pikemminkin ponnahduslauta elämän suurten kysymysten äärelle. Kirjoitusten teemoja ovat esimerkiksi mukavuusalueella pysyminen, ihminen ja korona osana luonnon kiertokulkua sekä Tampere.
Tule tutustumaan kurssiblogeihimme ja niiden mainioihin kirjoituksiin. Kommentointi ja keskustelu on myös enemmän kuin toivottua!
Humanisti ja bändi?
Kiitos tästä blogista!
Kiitos huomiosta! Minun kokemukseni mukaan humanisti ja bändi liittyvät monesti helpommin toisiinsa kuin humanisti ja brändi. Mutta korjasin typon nyt kuitenkin. 🙂